Pre Beňovú fotka s bývalým členom Smeru-SD Horváthom neznamená problém

10.11.2005 Prešov

Prešov 3. novembra (TASR) - Poslankyňa Európskeho parlamentu a podpredsedníčka strany Smer-sociálna demokracia (SD) Monika Beňová nevidí problém v tom, že Ru...
Prešov 3. novembra (TASR) - Poslankyňa Európskeho parlamentu a podpredsedníčka strany Smer-sociálna demokracia (SD) Monika Beňová nevidí problém v tom, že Rudolf Horváth uverejnil vo svojej predvolebnej brožúrke fotografiu s ňou. Ten sa ako nezávislý kandidát uchádza o post predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a miesto poslanca zastupiteľstva PSK.

Práve brožúrka a inkriminovaná fotografia bola podľa predsedu Krajskej rady (KR) Smer-SD v Prešove Stanislava Kubánka posledným impulzom k tomu, že Horvátha vylúčili zo strany Smer-SD.
\"Beňová mi asi v desaťminútovom telefonickom rozhovore povedala, že zostávame naďalej priateľmi, avšak do našich regionálnych problémov sa nemieni miešať, \" povedal Horváth pre TASR. Pre Beňovú je kandidátom do volieb predsedu PSK oficiálny kandidát Smer-SD Peter Chudík.
Horváth dnes na tlačovej konferencii v Prešove rozdal vyhlásenie ku svojmu vylúčeniu zo Smeru-SD. Tvrdí v ňom, že nebolo žiadne zasadnutie KR večer 2. novembra v Prešove, na ktorom prijali rozhodnutie o jeho vylúčení. Kubánek iba telefonicky žiadal ich súhlas s návrhom na vylúčenie. Horváthovi to potvrdili štyria členovia tohto orgánu. Odmietol ich však menovať.
Súčasný podpredseda PSK, ktorý je v spore s Kubánkom, potvrdil, že fotografiu s Beňovou mu daroval práve predseda KR. Ten sa na stretnutí s novinármi asi pred dvoma týždňami vyjadril, že Horváth nemal žiaden súhlas na uverejnenie fotky ani od Beňovej, ani od jej autora, no odmietol povedať, kto je ním.
Horváth dnes tiež zdôraznil, že doteraz nedostal žiadne písomné rozhodnutie o svojom vylúčení zo straníckych radov. \"Ku strane Smer- SD sa stále hlásim, \" dodal. Neorganizuje však žiadne opozičné skupinky a nemá ani štandardný volebný tím.
Nezávislý kandidát financuje svoju kampaň z vlastných usporených peňazí. \"Som milo prekvapený, koľko ľudí mi vychádza v ústrety, \" dodal s vysvetlením, že sa mu tak vracia dlhoročná pedagogická a funkcionárska činnosť a že ľudia naňho nezabudli ani ako na majstra sveta v hádzanej. Nechystá sa robiť žiadne mítingy a okrem fotografií nemá ani žiadne predvolebné suveníry.
 

Vyberte región

mark